Közepesen kenhető, zsíros, ömlesztett online média, fondue nyársra tűzve

Sajtószsemle

Sajtószsemle

Új kontinenst fedeztek fel!

2014. november 30. - Karmadealer

1492-ben, folytathatnánk a kattintás után, ha olyanok lennénk mint ma este az Origo. Ma sem maradtunk napi betevő sajtószsemlénk nélkül. A címlapon, tehát nem a történelem rovatban járunk:

0004.jpg

Az ugyanis csak a cikkre kattintva, annak is a legvégén derül ki, hogy a kincstaláló akció 1981-ben történt, de addigra mindenki végigolvasta már a szenzációs írást. Ráadásul, mint történelmi témájú népszerű tudományos cikk, a maga nemében kifejezetten színvonalas, így az ordenáré átverős cím még inkább teljesen szükségtelenül diszkreditálja az Origót: történelmi eseményként tálalva is épp elegen kattintottak volna rá.

Dupla svédcsavar a trükkben: Tudat alatt megpróbálod lecsendesíteni a benned felhorgadó Dózsa Györgyöt, mert a benned rejtőző Egri János tanítói tekintettel leolt: "- Hát még azt sem tudta, hogy a HMS Edinburgh aranyát már 1981-ben a felszínre hozták?!? Ma sajnos nem nyert hangszórót!"

Javaslom a cikket jegyző Elter Tamásnak és az Origo szerkesztőségének, hogy maxolják ki a formátumban rejlő lehetőségeket, és naponta jelentkezzenek valami hasonlóval, hogy aszondja:

"Új elemet fedeztek fel a periódusos rendszerben!"

Kattintás után:

A transzurán fémet az Egyesült Államokban fedezte fel egy tudóscsoport, köztük G.T.Seaborg és McMillan... stb. (tegye a szívére a kezét minden sajószsemlefogyasztó, aki nem kémikus, hogy eddig még mit sem sejtett), és utána néhány flekk tudományos cikk után, ami tudatosan kerüli az időszakra utaló bélyegeket - a végén hozzáteszi: az elemet 1940-ben felfedező két tudós Plutóniumnak nevezte el, a Neptunuszt követő törpebolygóról...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtoszsemle.blog.hu/api/trackback/id/tr836944141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása