Közepesen kenhető, zsíros, ömlesztett online média, fondue nyársra tűzve

Sajtószsemle

Sajtószsemle

Vissza a jövőbe...

2014. december 01. - Karmadealer

De ezúttal DeLorean helyett BMW-vel. Oké, figyelmetlenség, de azért annak tényleg vicces pont egy jövő technológiáját képviselő járműről szóló lead-ben. :-)

0006.jpg

Lépre csalva

Mai fogásunk szerzője nem csak azért ultra igénytelen, mert ordas baromságokat ír le...

...Hanem azért is, mert ezt látszólag saját tartalomként tálalja. A vital.hu tollnoka, Varga Zsanett még a saját csirke agyát is rest használni, egyszerűen fórumokon kommentált hülyeségeket ollóz be egy az egyben, és tényként tálalva jeleníti meg saját tartalomként. Lássuk az ominózus ostobaságot:

"Vannak, akik jóindulatúan óvnak a mézfogyasztástól, mert „nagyon hizlal”. Nos, az igazság ezen a területen a következő: 
• A méz gyümölcscukrából nem lesz zsír, mert a májban glikogénként raktározódik el.
• A méz szőlőcukrából nem lesz zsír, mert rövidesen elég az izmokban.
• A mézfogyasztás aktívabb életvitelre serkent, ami az elhízás ellen hat.
• Egyes mézfajták (mentaméz, káposztaméz) vízhajtó hatásúak, súlycsökkenést idéznek elő."

Az állítások valóságtartalmát nem cáfolom egyenként, két kattintással bárki hiteles és meggyőző magyarázatát találja miért hazugság amit a szerző állít. Inkább utóbbival van gondom, mert még csak szerzőnek sem hívhatom e koholmányok képernyőre rögzítőjét, hiszen a magyar net kiapadhatatlan butaságtárából, a gyakorikerdesek.hu -ról emelte át egy az egyben a bekezdést:

0007.jpg

A "cikk" többi része is hasonlóan igénytelen fércmunka, pl. a http://www.magyar-mez.hu/csemegek.html oldalról beollózva. Időmilliomosok a cikk bármelyik mondatát megtalálhatják változatlan formában a neten.

Két gurításnyi baromság egyetlen találattal, bowling nyelven ez igazi Strike! Le a kalappal!

 

Új kontinenst fedeztek fel!

1492-ben, folytathatnánk a kattintás után, ha olyanok lennénk mint ma este az Origo. Ma sem maradtunk napi betevő sajtószsemlénk nélkül. A címlapon, tehát nem a történelem rovatban járunk:

0004.jpg

Az ugyanis csak a cikkre kattintva, annak is a legvégén derül ki, hogy a kincstaláló akció 1981-ben történt, de addigra mindenki végigolvasta már a szenzációs írást. Ráadásul, mint történelmi témájú népszerű tudományos cikk, a maga nemében kifejezetten színvonalas, így az ordenáré átverős cím még inkább teljesen szükségtelenül diszkreditálja az Origót: történelmi eseményként tálalva is épp elegen kattintottak volna rá.

Dupla svédcsavar a trükkben: Tudat alatt megpróbálod lecsendesíteni a benned felhorgadó Dózsa Györgyöt, mert a benned rejtőző Egri János tanítói tekintettel leolt: "- Hát még azt sem tudta, hogy a HMS Edinburgh aranyát már 1981-ben a felszínre hozták?!? Ma sajnos nem nyert hangszórót!"

Javaslom a cikket jegyző Elter Tamásnak és az Origo szerkesztőségének, hogy maxolják ki a formátumban rejlő lehetőségeket, és naponta jelentkezzenek valami hasonlóval, hogy aszondja:

"Új elemet fedeztek fel a periódusos rendszerben!"

Kattintás után:

A transzurán fémet az Egyesült Államokban fedezte fel egy tudóscsoport, köztük G.T.Seaborg és McMillan... stb. (tegye a szívére a kezét minden sajószsemlefogyasztó, aki nem kémikus, hogy eddig még mit sem sejtett), és utána néhány flekk tudományos cikk után, ami tudatosan kerüli az időszakra utaló bélyegeket - a végén hozzáteszi: az elemet 1940-ben felfedező két tudós Plutóniumnak nevezte el, a Neptunuszt követő törpebolygóról...

 

 

 

 

Ütős színészi játék

Bár a posztképen szereplő veterán hollywoodi legenda, Mickey Rourke "kiütéssel győzött", a meccset egyértelműen Elliot Seymour nyerte, ha a színészi kvalitások szempontjából értékeljük a látottakat. Mint többen megfigyelték, a "megsemmisítő", testre mért ütések az ellenfél könyökén landoltak, és az a dramaturgiai igyekezet amivel Seymour eljátssza a (fekete) hattyú halálát a ringben, mindenképpen Oscar díjra érdemes.

0003.jpg

Ha látványos ökölvívó karrier nem is, Hollywood még tárt karokkal várhatja Elliot Seymour-t akinek alakításáért megérdemelten jár a szebb napokat látott veterán akcióhős elismerő tapsa.

Update:

A 444 fontosnak tartotta hozzátenni, hogy "Gérard Depardieu és Steven Seagal után ő volt a harmadik meghülyült híres színész, aki nyilvánosan benyalt az orosz elnöknek."

Köszönjük Herczeg Márknak, hogy egy lazán kapcsolódó hír kapcsán is viszkető szükségességét érzi kimutatni, hogy hová is kell a kasszához fáradnia...

Gőzölgő csatornafedél

0002_ehes-vagyok.jpg

 

A nap demagógiáját az Origo cikke szállította. Temészetesen a téma eleve a hatásvadászat gemenci erdeje, hiszen az éhező gyermekekkel könnycseppeket és ökölbe szorított kezeket egyaránt szép számmal lehet előcsalogatni.

De lássuk, milyen expresszív költői képben teljesedik ki az érzelmi húrok pengetésének Paganinije:

"Amikor egy gyermek napok óta nem evett, egy gőzölgő csatornafedél is tűnhet számára egy tál forró levesnek, a hóesés szóródó porcukornak, a közlekedési tábla pedig mackósajtnak. "

Sajnos a valóban éhező gyermekeken az ilyesfajta ordas hatásvadászat nem segít, de hát nem is a tényfeltáró, minőségi újságírást szemlézzük.

A cikket Lengyel Tibor jegyzi, kíváncsian várjuk hogyan tudja felülmúlni ezt a kétségtelenül mesteri érzelemcunamit.

Erős kezdés...

Nyitóposztunk egy valódi csemege, egy cikk, ahol a cím még csúsztatásként sem akar a cikkhez kapcsolódni.

0001.jpg

 

Bár a cím egy tömlöcbe vetett műkorcsolyázót sejtet aki élettársára tört, valójában egy doppingvétségben való részvétel miatti eltiltásról szól, amely ráadásul még csak nem is jogerős:

"Négy év, három hónap eltiltást kér az Olasz Olimpiai Bizottság doppingellenes ügynöksége Carolina Kostner világ- és Európa-bajnok műkorcsolyázóra. A sportoló a vád szerint segédkezett korábbi barátjának, a gyalogló olimpia bajnok Alex Schwazernek a doppingolásban."

Köszönjük Index. Szerző természetesen nincs feltüntetve (ki az a félkegyelmű, aki a nevét adná ilyen baromsághoz?) Kommentelhetőség - a portál önreflexióra képtelen hagyományainak megfelelően - nincs.

.

 

süti beállítások módosítása